פזילה מדומה בשל גשר אף רחב – פזילה זו שכיחה בתינוקות ונגרמת כתוצאה ממבנה גשר אף רחב. זהו ממצא שכיח בתינוקות ויוצר טעות אופטית של פזילה בשל קפלי עור אשר יוצרים אשליה של עין אשר נכנסת כלפי פנים. המבנה של גשר האף נעשה צר עם התבגרות של התינוק. פזילה זו אינה דורשת טיפול רפואי.
פזילה מולדת כלפי פנים – פזילה המופיעה בששת החודשים הראשונים של החיים ומאופיינת בזווית פזילה משמעותית אשר אינה חולפת, ואף הופכת לקבועה ובולטת. במקרים אילו יש לבצע בגיל חצי שנה בדיקת עיניים מקיפה עם טיפות הרחבה על מנת לבדוק את הצורך בהתאמת משקפיים. בפזילה מולדת נגרמת לרוב על ידי קיומם של שרירים פנימיים חזקים הגורמים למשיכת העין פנימה. הטיפול של פזילה מסוג זה נעשה ע”י החלשה של השרירים בניתוח. כיום ידוע שתוצאות אופטימליות מושגות בפזילה מולדת ככל שהניתוח נעשה בגיל מוקדם יותר בין גיל חצי שנה לשנה.
פזילה אקומודטיבית כלפי פנים – פזילה המופיעה בגיל שנה וחצי ועד גיל שלוש וחצי שנים נובעת כתוצאה מרוחק ראיה (הצורך בהרכבת משקפיים לראייה מקרוב) מולד. בגיל זה הילד מתחיל להשקיע זמן רב יותר בעבודות קרובות וכתוצאה מכך השרירים הפנימיים מתכווצים ומנסים לעשות פוקוס של העדשה על מנת לראות תמונה חדה. הטיפול הינו מתן משקפיים לתיקון רוחק הראיה. לאחר הרכבת המשקפיים תיקון הפזילה יכול להיות מלא, דהיינו כאשר הילד ירכיב את המשקפים הפזילה תהיה מתוקנת לחלוטין. אפשרות נוספת היא שהמשקפיים יתקנו חלקית את הפזילה, ואת זוית הפזילה הנותרת יש לתקן ע”י ניתוח פזילה.
ד״ר רונית פרילינג | הנדיב 71, הרצליה | 073-7593164
הטיפול משתנה על פי סוג הפזילה. באותם מיקרים בהם מתן משקפים מתקן את הפזילה ממשיכים לעקוב אחר חדות הראיה ולבדוק שלא מתפתחת עין עצלה. במקרים אשר בהם המשקפים אינן מתקנות את הפזילה יהיה צורך בניתוח פזילה על מנת לישר את העינים.
חשוב לפני החלטה על ניתוח לשלול נוכחות עין עצלה ובמידה ויש עין עצלה לטפל לפני ביצוע הניתוח על מנת להבטיח תוצאה מירבית בניתוח.
לפני
אחרי
לקביעת תורים ובירורים: